Jälkkäritoiminta

Suomen Nuorisoseurat ei enää ensi syksynä järjestä iltapäivätoimintaa Norssilla. Palveluntuottaja vaihtuu, kerromme asiasta lisää, kun saamme lisätietoa.

Jyväskylässä aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriä järjestää ja koordinoi Jyväskylän kaupungin sivistyksen toimialan perusopetuspalvelut. Jälkkäritoiminnan piiriin kuuluvat 1.-2. luokkien oppilaat sekä 3.-5. luokkien oppilaat, joilla on erityisen tuen tarve.

Norssin 1. lk ja 2. lk Jälkkäreiden palveluntuottajana toimii Suomen Nuorisoseurojen Keski-Suomen aluetoimisto. Suomen Nuorisoseurat ry on valtakunnallinen sitoutumaton kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. Toiminta-ajatuksena on, että kasvatus- ja harrastustoiminta edistää lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua sekä aktiivista ja vastuullista kansalaisuutta. Eri-ikäisten yhdessä toimiminen vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta sekä lisää hyvinvointia.

Norssin Jälkkäreille on ominaista toiminnan monipuolisuus, vapaaehtoisuus ja leikinomaisuus. Koulupäivän jälkeen on mukava puuhailla kavereiden kanssa sisällä ja ulkona sekä tehdä tarvittaessa läksyjä ammattitaitoisten ohjaajien kanssa. Toiminnan sisällön suunnittelussa otetaan huomioon lasten omia toiveita. Toimiessamme koulun tiloissa on monen lapsen helppo osallistua koulun järjestämiin kerhoihin.

Kuva lapsista jumppaamassa

Toimintamaksut:

  • Kuukausimaksu 130€
  • Alle 12 päivää kuukaudessa 90€
  • Sisaralennus 25€/kuukaudessa (huom. ei myönnetä elokuun maksusta).

Toimintamaksu sisältää välipalan, harrastekerhot sekä tapaturmavakuutuksen.
Irtisanomisaika on 1 kk (koskee myös toimintamaksun maksuluokkamuutoksia). Irtisanomislomakkeen voi tulostaa tästä. Irtisanomislomake palautetaan suoraan Norssin Jälkkäriin.
Toimintamaksut vahvistaa Jyväskylän kaupunki vuosittain.

Maksualennus tai maksusta vapauttaminen:

Sivistyslautakunnan 24.1.2018 päätöksen mukaisesti Jälkkäri-toiminta on maksutonta toimeentulotukiasiakkaille sekä lastensuojelu- ja sosiaalityöntekijän lausunnon perusteella. Pienituloisten perheiden osalta toimintamaksu puolitetaan. Maksualennus tai maksusta vapauttaminen ei koske koulujen loma-aikojen toimintaa. Asiakasperheen pienituloisuuden määrittelyssä käytetään varhaiskasvatuslain mukaisia tulorajoja. Jälkkäri-maksun puolittamista voi hakea, jos perheen yhteenlasketut bruttotulot eivät ylitä perheen koon mukaisesti määriteltyjä enimmäisbruttotuloja.

Maksualennusta tai maksusta vapautumista haetaan erillisellä hakemuksella. 

Lisää asiasta sekä hakemus löytyvät Jyväskylän kaupungin omilta sivuilta: https://www.jyvaskyla.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta-jalkkari/jalkkariin-hakeminen-ja

Jälkkäriin hakeminen:

Ykkösluokan Jälkkäripaikkaa haetaan kouluun haun yhteydessä. Kakkosluokan Jälkkärin hakulomake lähetetään ykkösluokan Jälkkäriläisille keväällä. Hakulomaketta voi kysyä Jälkkäripisteistä tai Nuorisoseurojen aluetoimistolta.

Vapaita Jälkkäri-paikkoja voi myös tiedustella suoraan Norssin Jälkkärin toimintapisteistä. Ensimmäisen luokan aloittavat oppilaat voi ilmoittaa Norssin 1. lk Jälkkäriin kouluun ilmoittautumisen sähköisellä yhteydessä lomakkeella.

Yhteystiedot:

Norssi 1 lk. Jälkkäri

puh.040 7721 648
norssin.jalkkari@nuorisoseurat.fi

Norssin 2 lk. Jälkkäri

puh.040 7721 752
norssin.jalkkari2@nuorisoseurat.fi

Hallinto

Suomen Nuorisoseurat ry, Keski-Suomen aluetoimisto
Toiminnanjohtaja Jarmo Tupasela
puh. 040-5052659
jarmo.tupasela@nuorisoseurat.fi
Laskutus: Katariina Kaappola, 044-7241087
keski-suomi@nuorisoseurat.fi

Lapset ulkoilemassa