Tunnustukset

Keski-Suomen aluetoimisto jakaa vuosittain tunnustukset ansioituneille Nuorisoseuroille ja nuorisoseuralaisille. Vuodesta 2014 tunnustukset on jaettu Nuorisoseuragaalassa.

Tunnustukset 2019

VUODEN NUORISOSEURA

VALKOLAN NUORISOSEURA

Kuin Fenix -lintu olette nousseet melkein kuin tyhjästä kohti korkeuksia. Lähes nollatulos on noussut hienoihin lukemiin kuukausittain, merkiten myös sitä, että taloa ja kalustoa on voitu kunnostaa ja toimintaa lisätä entisestään. 

Talo on koko kylän kohtauspaikka ja siellä tapaa viikoittain useita kyläläisiä. 

Pyritte pitämään seuraanne ajan hermolla, mutta myös samalla elvyttämään 1900-luvulla olleita tapahtumia ja tapoja. Tuotte historiaa tähän päivään. 

Palkitaan Keski-Suomen Osuuspankin lahjoittamalla 200€ euron stipendillä.


VUODEN NUORISOSEURALAINEN

JUHA HEIKKOLA, JYVÄSKYLÄN TEATTERIYHDISTYS KULISSI 

Juha Heikkola on monialainen ja lahjakas tekijä. Häntä voisi kuvata vastuunkantajaksi, joka on kokenut toimija niin paikallisesti kuin maakunnallisestikin. Tällä hetkellä Juha toimii Suomen Nuorisoseurat ry:n hallituksessa.

Palkitaan Positiivarit kirjapalkinnolla.

Positiivareiden logo

VUODEN KULTTUURITAPAUS

SAHRAJÄRVEN KYLÄ- JA NUORISOSEURA

Yhteishenkeä Keski-Suomesta

Sahrajärvi todellakin ansaitsee vuoden kulttuuriteon huomion ja kunnian. Perinteisen näyttämötoimintansa ja kesäkahvilan lisäksi myös ennen kaikkea perustettavan arboretumin johdosta. Puulajipuisto on luontoystävällinen kulttuuriteko niin kyläyhteisölleen kuin vierailijoillekin, josta on iloa nykyisille ja tuleville sukupolville. 

Palkitaan teatterilahjakorteilla, lahjoittanut Jyväskylän Kaupunginteatteri.

Jyväskylän Kaupunginteatteri -logo

VUODEN OHJAAJA

ANNA LEINO

Olet monessa mukana oleva väsymätön päämäärätietoinen uurastaja, joka ohjaat nuoria ja nuoria aikuisia ammattitaitoisesti iloisella asenteella. 

Asennoidut työhön antaumuksella tunteja laskematta. Voisi sanoa, että työsi on harrastus ja elämäntapa. Olet hyvä esimerkki niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. 


VUODEN VERKOSTOITUJA

VALKOLAN NUORISOSEURA

Olette tuoneet omaa kyläänne sekä kuntaa näkyvämmäksi sekä keränneet koko kylän yhdessä toimivaksi upeaksi porukaksi. 

Kaikille ikäryhmille on luotu jonkinlaista toimintaa sekä yhteistyötä on tehty ja viritelty useampaan suuntaan kylässänne, kunnassanne sekä hiukan myös kuntarajojenne ulkopuolelle. 

Luotte koko ajan uutta ja lähdette helpolla mukaan yhteistyöhön. 


VUODEN TEATTERITEKO

KUUSAN NUORISOSEURA / KANAVATEATTERI

Olette tuoneet omaa kyläänne sekä kuntaa näkyvämmäksi sekä keränneet koko kylän yhdessä toimivaksi upeaksi porukaksi. 

Kaikille ikäryhmille on luotu jonkinlaista toimintaa sekä yhteistyötä on tehty ja viritelty useampaan suuntaan kylässänne, kunnassanne sekä hiukan myös kuntarajojenne ulkopuolelle. 

Luotte koko ajan uutta ja lähdette helpolla mukaan yhteistyöhön. 

Palkitaan teatterilahjakorteilla, lahjoittanut Jyväskylän Kaupunginteatteri.


VUODEN NOUSIJA

POHJOISLAHDEN NUORISOSEURA

Pohjoislahden Nuorisoseura on kuluneena vuonna tehnyt huikean määrän työtä niin talonsa, kuin toimintansa kunnostamiseksi ja elävöittämiseksi. Talkoovoimin kunnostettu taloa ja uusittu kalustoa, tarjoaa komeat tilat seuran toimintaan ja erilaisien tilaisuuksien puitteiksi.  

Vanhoja jo hiipuneita perinteitä on elvytelty henkiin, sekä lasten että aikuisten säännöllistä harrastustoimintaa tiloissa kehitetty. Yhteistyötä tehdään koulun ja muiden yhdistysten kanssa.  

Talkootöitä on takana lukemattomia tunteja niin omissa, kuin muualla avustetuissa talkoissakin. Pohjoislahdessa on näytetty, että yhteistyössä on voimaa ja askel kerrallaan voi suuriakin saavuttaa. 


VUODEN TANSSITEKO

ISON TANHUUJAT

SOTA, YSTÄVÄT & PINKIT YKSISARVISET

Miltä näyttää kansantanssi tässä päivässä, tämän päivän lasten silmin? Se nähdään teoksessa Sota, ystävät & pinkit yksisarviset, jonka pääosaa esittävät teoksen suunnittelussa mukana olleet Prikka-ryhmän 10-12 –vuotiaat tanssijat. Ajatus teoksesta syntyi tanhusalin pukuhuoneessa, kun vanhemmat pohtivat kuinka vaikea kansantanssin on kilpailla harrastajista. Lapset yllättivät aikuiset kertomalla, että kansantanssiaskelikot ovat kyllä mukana niin koulussa kuin muussakin arjessa. Tikkuristi koulun laatoilla oli testattu moneen kertaan ja onnistuipa se hyvin myös mummulan ruutumatolla. Uteliaisuus kannusti hakemaan apurahaa projektille, ja sitä myös myönnettiin. 

Tärkeä osa projektin näkyvyydestä on videokooste. Videolla lapset pohtivat, mikä kansantanssista tekee kiinnostavan harrastuksen ja lopuksi he haastavat ihan jokaisen kokeilemaan tanssia videolla nähtävien ohjeiden mukaisesti. Videon toivotaan innostavan lisää harrastajia lajin pariin sekä avaavan uusia näkökulmia kansantanssiin myös lajia harrastavien keskuudessa. 


VUODEN LIIKUTTAJA

HIETAMAN NUORISOSEURA

Hietaman Nuorisoseuran puitteissa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa, mm. sählyä, sulkapalloa, lentopalloa, jäälajeja, skeittausta, katukorista, jalka- ja pesäpalloa, hiihto ja lenkkeilyä, yleisurheilua. Käytössä on Seurantalon sali, jääkiekkokaukalo ja lämmin pukukoppi, urheilukenttä, skeittipuisto, valaistu latu/pururata. Nuorisoseura järjestää vuosittain hiihtokilpailut ja yleisurheilun kesäkisat. 


Tunnustukset 2018

Tunnustukset 2017

Tunnustukset 2016

Tunnustukset 2015

Tunnustukset 2014

Tunnustukset 2013

Tunnustukset 2012

Tunnustukset 2011

Tunnustukset 2010

Tunnustukset 2009

Insert Image