Euroopan nuorisoviikko– työpaja

Ke 17.4. klo 14.00-17.00, Jyväskylän kaupunginkirjasto

Millaisia mahdollisuuksia EU tarjoaa nuorille? Tule kuulemaan lisää Suomen Nuorisoseurojen järjestämiin pop up -työpajoihin ja tietoiskuihin, joissa saat tietoa nuorten
omista, EU -rahoitteisista projekteista!
Mukana nuoria ja nuorisotyöntekijöitä, joilla on omaa kokemusta EU:n mahdollisuuksista nuorille ja nuorisotyöntekijöille. Tapahtuma on suunnattu niin nuorille kuin nuorten parissa työskenteleville. Tapahtuma on osa Euroopan nuorisoviikkoa.

Tarkempi ohjelma (muutokset mahdollisia):
14:00 Tilaisuuden avaus ja tapahtuman esittely
EU-projektipeli+toimintojen ideointia ja ohjeistusta hakua varten
 
14:45 Hankkeiden esittelyjä osa 1
Nuoret vaikuttajat: Osallisuushanke
Nuorisovaihto Saksaan, Berliiniin
Nuorisovaihto Tanskaan, Århusiin
 
15:30 Hankkeiden esittelyjä osa 2
Podcast-projekti/Porina Podi EU:n solidaarisuushanke
Kokemukset “Hankkeiden Euroviisut -matkasta” Brysselistä
 
16.15 Hankkeiden esittelyjä osa 3
Kulissi goes Kampus EU:n solidaarisuushanke
Kurotus (Jyväskylän teatteriyhdistys Kontrasti) EU:n solidaarisuushanke
Jyväskylän Eurooppanuoret, toiminnan esittelyä

 

Suomen Nuorisoseurat järjestää nuorilta nuorille –työpajoja nuorisotaloilla ja/tai nuorisoseurantaloilla aikavälillä 15.-23.4.2024. Työpajat tähtäävät uusien EU-hankkeiden ja projektien ideointiin kuten solidaarisuushankkeet, nuorisovaihdot, nuorten osallistumisprojektit. 

Työpajoissa esitellään toteutuneita toimintoja ja projekteja ja kerrotaan mahdollisuuksista, joita EU tarjoaa nuorille. Tule kuulemaan lisää Suomen Nuorisoseurojen järjestämiin pop up -työpajoihin ja tietoiskuihin, jossa kuulet lisää nuorten omista, EU -rahoitteisista projekteista! Tapahtuma on suunnattu niin nuorille kuin nuorten parissa työskenteleville. Tapahtuma on osa Euroopan nuorisoviikkoa.  

Nuorisoseurojen työpajat: 

  • Rääkkylä, Rasihovi 12.4.2024 klo 18–20  

  • Joensuu, Nuorisokeskus Whisper, 17.4.2024 klo 16-17:30  

  • Jyväskylä, kaupunginkirjasto ke 17.4. klo 14-17 

  • Kuhmo, lukio ti 16.4. klo 9-10.30 

  • Mikkeli, Ohjaamo Olkkari to 18.4. Kansainvälinen kahvila 18.4. klo 15.15-17.30 

  • Rovaniemi, Kulttuuritalo Wiljami 18.4. klo 18-20.  

  • Reisjärvellä työpaja ti 23.4. 

Euroopan unionin nuorisoviikon tavoitteena on EU:n tuominen lähelle nuoria sekä seuraavien yhteisten eurooppalaisten teemojen esiin nostaminen kuten yhdenvertaisuus, osallistavat yhteiskunnat, tiedonsaanti ja rakentava vuoropuhelu. Muita keskeisiä teemoja ovat mm. mielenterveys ja hyvinvointi, maaseudun nuorten tukeminen, tiloja ja osallistumista kaikille, kestävä vihreä Eurooppa sekä nuorisojärjestöt ja eurooppalaiset ohjelmat. 

Euroopan nuorisoviikko on Euroopan komission joka toinen vuosi järjestämä tapahtuma, jolla edistetään nuorten osallistumista ja aktiivista kansalaisuutta eri puolilla Eurooppaa. Tapahtuma lisää tietoisuutta nuorten osallistumisesta päätöksentekoon, edistää nuorten ja poliittisten päättäjien välistä vuoropuhelua ja esittelee nuorten eurooppalaisten kykyjä ja hankkeita. EYW on tärkeä eurooppalainen nuorten kokoontuminen, ja se vuorottelee joka toinen vuosi Euroopan parlamentin järjestämän Euroopan nuorisotapahtuman kanssa.