Kylätalo 2.0

Kylätalo 2.0 -hanke on Suomen Nuorisoseurojen yleishyödyllinen kehittämishanke, jonka tavoitteena on valjastaa kylätalot sosiaalisen harrastustoiminnan käyttöön sekä parantaa maaseudun väestön valmiuksia toimia digitaalisissa ympäristöissä. Jyväsriihi ry on myöntänyt hankkeelle Leader -rahoituksen, joka koostuu EU:n maaseuturahastolta saadusta tuesta, valtionosuudesta ja toiminta-alueen kuntien tuesta.

Lue alta lisää hankkeesta ja sen toiminnasta!

Mitä teemme?

Pelikerhot

Hanke järjestää ilmaisia pelikerhoja, joissa päästään tutustumaan roolipelaamisen maailmaan, missä pelaamisen ja näyttelemisen raja hämärtyy. Pelialustana toimii Dungeons & Dragons eli "DnD". Kerhojen tarkoituksena on tarjota nuorille ja lapsille uudenlainen, hieno harrastus ja tuottaa pysyvää toimintaa kylätaloille vielä hankkeen päättymisen jälkeenkin. Tarjolla on myös muita lauta- ja korttipelejä.

Huom! Pelikerhoihin pitää ilmoittautua!

Kohti seikkailua!

Digipajat

 Toimintaan osallistuvilla kylätaloilla järjestetään myös ilmaisia digipajoja tai digipäiviä, joihin kylän aikuis- ja eläkeläisväestö voivat tulla tietokone- tai mobiililaitteisiin liittyvien ongelmiensa kanssa. Paikalla oleva hanketyöntekijä auttaa parhaansa mukaan apua tarvitsevia mm. sähköpostitilin luomisessa, facebookin käytössä tai vaikkapa laitteen nollaamisessa tehdasasetuksille. Digipajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.Tervetuloa digipajoihin!


Kuvagalleria

Kuvagalleria

Lisää Roolipelaamisesta

Roolipelit tai tavallisemmin pöytäroolipelit ovat sosiaalisia ryhmällä pelattavia kerronnallisia seikkailuja joissa pelin vetäjä ohjaa pelaajia fantasia-teemaisissa maailmoissa joissa linnat, maahiset ja taikuus ovat normaalia. Pelaaminen tapahtuu ryhmässä käyttämällä paperisia lomakkeita, minifiguureja, noppia ja pelilautoja. Pelaajat luovat peliä varten hahmon itselleen, yhden tarinan sankareista, jonka luonteen, ulkonäön, sukupuolen ja hahmoluokan voi jokainen valita itse. Pelin aikana hahmot kohtaavat vaaroja ja vastoinkäymisiä joista voi selvitä vain yhteistyöllä, hyödyntäen kunkin hahmon taitoja ja erityisosaamisia esimerkiksi miekkailussa, viekkaudessa tai taikomisessa. Itse roolipelaaminenhan tarkoittaa jonkin roolin omaksumista, ja monesti pelin edetessä pelaamisen ja näyttelemisen raja hämärtyy! 

Pelissä tavallisesti edetään ennalta määrätyssä juonessa, joten pelin voi ajatella olevan kuin itseään kertova tarina, jossa jokainen näyttelee omaa hahmoaan vaikuttaen kertomuksen suuntaan.  1970-luvulta alkunsa saaneet Dungeons & Dragonsin kaltaiset roolipelit ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana palanneet peleistä kiinnostuneiden tietoisuuteen erilaisten median ilmiöiden kuten suositun “Stranger Things” Netflix-sarjan kautta.

Kylätalo 2.0 Pelikerhot on jaettu kahteen ikäryhmään, jotta pelit voidaan soveltaa ikäryhmille sopiviksi. Sillä tavoin voidaan varmistaa, että pelaaminen ei ole liian vaikeaa tai hurjaa kaikkein pienimmille kerholaisille mutta on silti tyydyttävän teknistä nuorille.

Vetäjä huolehtii, että kaikilla on kerhossa mukava olla.

Jos sinulla on jotain kysyttävää roolipelaamisesta, voit olla hankkeeseen yhteydessä!

 

Hankkeen toiminta-alue

Jyväskylä, Kuohun Kylätalo

Kuohun Nuorisoseura ry

Suvitie 7, 41930 Kuohu

Pelikerhopäivä - Torstai (Alkaen 8.9.2022)

Pelikerhot: klo 15-17 & klo 18-20

Ilmoittautumislinkki: Kuohun Pelikerho

Muurame, Nuorisoseurantalo Tasankola

Muuramen Nuorisoseura ry  
Mikkolantie 6, 40950 Muurame

Pelikerhopäivä - Maanantai (Alkaen 5.9.2022)

Pelikerhot: klo 15-17 & klo 18-20

Ilmoittautumislinkki: Muuramen Pelikerho

Laukaa, Valkolan Nuorisoseurantalo

Valkolan Nuorisoseura ry

Valkolantie 555, 41360 Laukaa

Pelikerhopäivä - Tiistai (Alkaen 6.9.2022)

Pelikerhot: klo 15-17 & klo 18-20

Ilmoittautumislinkki: Valkolan Pelikerho

Uurainen, Nuorisoseurantalo Seurala

Uuraisten Nuorisoseura ry

Saarijärventie 1, 41210 Uurainen

Pelikerhopäivä - Keskiviikko (Alkaen 7.9.2022)

Pelikerhot: klo 15-17 & klo 18-20

Ilmoittautumislinkki: Uuraisten Pelikerho

Yhteystiedot & Ilmoittautuminen

Yhteystiedot

Otto-Pekka Keramaa

Projektityöntekijä

Suomen Nuorisoseurat ry / Kylätalo 2.0

044 493 7172

otto.keramaa@nuorisoseurat.fi


Suomen Nuorisoseurat ry - Keski-Suomen aluetoimisto

Toimistomme sijaitsee kolmannessa kerroksessa osoitteessa

Sepänkatu 14 C

40720 JYVÄSKYLÄ

Ilmoittaudu

Kylätalo 2.0 Pelikerhot on suunnattu toiminta-alueiden lapsille ja nuorille.
Kerhot alkavat Syyskuussa 2022

Lasten ryhmä: ~8-12v

Nuorten ryhmä: ~12v+

Kaverit ja sisarukset otetaan huomioon ryhmiä muodostaessa. 


Ilmoittaudun:

Otathan yhteyttä jos jokin asia askarruttaa. Ryhmien koko ja määrä voivat vaihdella. Jos halukkaita on paljon, voidaan kerhojen pituutta ja määriä joutua muuttamaan. Tarvittaessa voimme joutua sulkemaan ilmoittautumisen mikäli ryhmät täyttyvät äärimmilleen.

Instagram @ropekerho